Gălești - Zona Liberă de Corupție

comuna Gălești, Strășeni

Echipa: Petru Botnaru, Olesea Bunica

Dezvoltarea în continuare a inițiativelor anticorupție în comuna Gălești, r-nul Strășeni. Și în localitățile învecinate – parte a unui Grup de Acțiune Locală.

Acțiuni:

25 de locuitori ai comunei Gălești dețin cunoștințele și abilitățile necesare cum să se protejeze de corupție și unde pot semnala abaterile de la legislația națională.

Selectarea de noi voluntari (minim 10), datorită Caravanei Anticorupție, în localitățile învecinate Bucovăț, Zubrești, Recea, Ghelauza, Saca, Negrești, Tătărești, Pănășești, Căpriana, care toate fac parte din alelași Grup de Acțiune Locală, promovând astfel activități anticorupție și la nivel regional.

Consolidarea parteneriatului ONG-APL-Consiliu Comunal – agenți economici - cetățeni.

50 de noi participanți în procesul de luare a deciziilor. Participarea la competiții internaționale.

Realizările inițiativei:

Responsive image Responsive image

Cu alte cuvinte, problema principală, pe care urmează să o soluționăm – asigurarea continuității activităților anticorupție la Gălești din ultimii 10 ani prin asigurarea accesului la informația la tema ”Cum să ne protejăm de corupție”, alte activități anticorupție – cu implicarea majorității absolute a populației comunei Gălești!, inclusiv conform noilor oportunități de mai sus, pe teritoriul comunei Gălești și extinderea lor în localitățile învecinate. La o etapă mult mai avansată și cu noi parteneri. Lipsa de informații la tema cum să ne protejăm de corupție este o problem majoră în mediul rural, fiindcă marea majoritatea a populației – din cauza sărăciei – nu este abonată la ziare sau reviste.

Responsive image
Responsive image
Responsive image
Responsive
Responsive image

Proiect realizat de CPR Moldova și Democracy Reporting International finanțat de către UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Această platformă a fost finanțată de UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul acestei platforme aparține CPR și DRI și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.