Green Army

Bălți

Echipa: Olga Rusu, Iulia Liulica

Urmărește-ne pe Facebook

Card image cap

Apa Răutului este foarte poluată din cauza gunoiului de pe mal, care ajunge direct în râu. Astfel, direcția de scurgere a râului se schimbă și se înrăutățește calitatea apei, în rezultat, peștii și plantele dispar.

Considerăm că fiecare dintre noi este responsabil de această situație, respectiv, tot noi trebuie să acționăm. Prin proiectului „Green Army: Acțiunea Răut” vrem să curățim o porțiune de doi kilometri de lângă râul Răut, să discutăm cu locuitorii despre efectele poluării apei, și să găsim, împreună cu autoritățile, soluții.

Realizările inițiativei:

Responsive image Responsive image

Pe 21 și 24 aprilie, echipa proiectului, împreună cu șase voluntari ai Green Army, a chestionat populația pe străzile Fraților, Moldovenească, Bucovinei, N. Gogol. În cadrul activității, am discutat cu 87 de cetățeni care ne-au spus următoarele.

Prin chestionarea din ușă în ușă, am aflat că o cauză esențială a poluării acelui segment de râu este prezența unei zone de agrement în apropiere, dar în care lipsesc tomberoane.

Responsive image
Responsive image
Responsive image
Responsive
Responsive image

Proiect realizat de CPR Moldova și Democracy Reporting International finanțat de către UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Această platformă a fost finanțată de UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul acestei platforme aparține CPR și DRI și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.