Fără trecut , ce viitor?

s. Izvoare, Florești

Echipa: Moisei Evghenia, Moisei Anatolie, Vitic Maria, Brasovenu Elena, Dilion Elena

Contacte:

A.O. Cuget

Proiectul “Fara trecut , ce viitor?”este o initiativa civica , care are ca scop valorificarea și promovarea potențialului persoanelor în etate și tinerilor din comunitate. Facilitarea schimbului de experiența dintre aceștea, prin crearea atelierului de cusut al portului popular.

Действия:

Promovarea tradițiilor și obiceiurilor prin organizarea de instruiri despre portul popular autohton, păstrarea autenticității naționale. Colectarea informatiei despre obiectele de arta populara din localitate si digitaliazarea acestor informatii. Încurajarea împlicării active în evenimente comunitare a populației. Elaborarea de documente la nivel local ce au ca scop asigurarea privind mecanisme de motivarea tinerilor în cunoaşterea tradițiilor și obiceiurilor localității prin organizarea diversor activități în cadrul instituției gimnaziale şi Planului patrulateral Comun de Acţiuni „Cu privire la promovarea tradițiilor și obiceiurilor localității”, în care vor fi implicate Gimnaziul din comunitate, Casa de cultura, bibliotecile, reprezentanții societății civile.

Realizări:

Responsive image

Creat atelierul de cusut al portului popular in satul Izvoare, r. Falesti. Coordonatorul activitatii este Brasoveanu Elena.

Organizate instruiri cu privire la promavarea portului popular cu tineriii si cu persoanele adulte.

Organizate evenimente comunitare de promovare a comunicarii intre generatii

Responsive image
Responsive image
Responsive
Responsive image

Proiect realizat de CPR Moldova și Democracy Reporting International finanțat de către UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.

Această platformă a fost finanțată de UK Aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul acestei platforme aparține CPR și DRI și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.